Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 30 dkg cukor
  • 6 kanál tej
  • 4 kanál méz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 kiskanál mézeskalács fűszer vagy fahéj
  • 80 dkg liszt

A krémhez:

  • 1,2 liter tej
  • 30 dkg cukor
  • 10 kanál gríz (búzadara)
  • 1 margarin

Csokimázhoz:

  • 20 dkg főzőcsoki
  • 1,5 dl étolaj

Elkészítése:

 

A cukrot, a zsírt, a mézet, a tojást, a tejet és a mézeskalács fűszert állandó kevergetés mellet összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd három részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb tepsi hátán külön külön kisütjük a lapokat.

A tejben megfőzzük a grízt cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és megtöltjük vele a lapokat.

Gőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd egy picit hűlni hagyjuk és bevonjuk vele a sütit. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Tipp:

Díszítéshez 4 kis kocka fehér csokit és 1 dl étolajat tettem abba az edénybe ahol a csokimázat olvasztottam. Egy hűtőtasakba öntöttem, kiszúrtam a végét tűvel és vízszintesen csíkokat húztam. Ezután egy fogvájóval függőlegesen vonalakat húztam,

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept