Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 1 csomag szalalkáli
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsír
    • 3 ek méz
    • 1-1,5 dl tej

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 13 dkg búzadara
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5-6 dl ribizlilekvár

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tésztához összegyúrom a hozzávalókat úgy, hogy a zsírt és mézet megolvasztom mielőtt belekeverem és annyi tejet adok hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak.

    Négy részre osztom és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 2-3 mm vastagságú lapot nyújtok.

    A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt világos színűre sütöm.

    A krémhez tejből, grízből és vaníliás cukorból, csipet sóval tejbegrízt főzők, majd néha megkeverve kihűtöm. A margarint habosra keverem a porcukorral, majd a kihűlt tejbegrízt kis adagokban robotgéppel beledolgozom.

    A sütemény összeállításához az első lapon elkenem a grízes krém felét, ráteszem a második lapot, ezt megkenem lekvárral, majd a harmadik lapon elkenem a maradék krémet és befedem a negyedik lappal. Közben minden lapot gyengén lenyomkodok.

    Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.

    Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta megpuhuljon. Hűvös helyre teszem és másnap tetszés szerinti formára szeletelem. A szeletek nagyságától függően 40-55 db lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá