Mézes hajdina felfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg hajdina
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 5 dl tej
- só
- 15-20 dkg méz
- 10 dkg mazsola
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl joghurt
- 1 kg alma, lereszelve
- 1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- GM zabpehely
A tálaláshoz:
- 1 cs GM vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 3-4 ek eritrit
Elkészítése:
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »