Mézes hajdina felfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg hajdina
- 3 dkg vaj vagy margarin
- 5 dl tej
- só
- 15-20 dkg méz
- 10 dkg mazsola
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl joghurt
- 1 kg alma, lereszelve
- 1 tk őrölt fahéj
A tepsi kikenéséhez:
- vaj
- GM zabpehely
A tálaláshoz:
- 1 cs GM vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 3-4 ek eritrit
Elkészítése:
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »