Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, diós szelet recept

Mézes, diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk őrölt fahéj ( elhagyható )

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg cukor + 10 dkg – a karamellhez

    Tetejére :

    • 20 dkg dió
    • 8 dkg cukor
    • 3 ek méz
    • 8 dkg vaj

    Tetejére:

    • olvasztott étcsokoládé

    Elkészítése:

    A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.

    10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

    A diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót, végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

    A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük.

    A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, – es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 – 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.

    Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a diós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük, másnap a sütemény tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és tetszés szerint szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá