Méteres süti recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz (meleg)
- 26 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 2.5 dl tej
- 1 tasak puncs pudingpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját.
A masszát kétfelé vesszük, és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót. A két masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük, és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, centis csíkokra szeleteljük.
A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot vajjal és a rummal habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinggal simára keverjük.
A tésztákat megtöltjük a következőképpen: barna tészta, krém, sárga tészta, krém, és így tovább.
A rudakat ferdén szeleteljük, így jön ki a képen látható minta.