Méteres süti recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg porcukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz (meleg)
- 26 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 2.5 dl tej
- 1 tasak puncs pudingpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját.
A masszát kétfelé vesszük, és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót. A két masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük, és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, centis csíkokra szeleteljük.
A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot vajjal és a rummal habosra keverjük, és a teljesen kihűlt pudinggal simára keverjük.
A tésztákat megtöltjük a következőképpen: barna tészta, krém, sárga tészta, krém, és így tovább.
A rudakat ferdén szeleteljük, így jön ki a képen látható minta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »