Méteres kalácsszelet recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Sárga tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Kakaós tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 tasak puncs ízű pudingpor
- 1 ek rumaroma
- 10 dkg cukor
- 15 dkg lágy vaj
Tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 3 dkg vaj
- kevés forró víz
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük.
A sárga tésztához, a tojásokat a cukrokkal lágy habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, az étolajat és a sütőporral vegyített lisztet.
A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig sütjük kb 15-20 perc alatt, majd kihűtjük.
A kakaós tésztát ugyanúgy készítjük el.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük aromával és kihűtjük, ezután kihabosítjuk a vajjal.
A kihűlt tésztalapokat lapjában ketté vágjuk és felváltva a sárga és a kakaós tésztát betöltjük a krémmel.
A tetejére a porcukrot, a kakaóport és a vajat egy lábasba tesszük , hozzáöntünk annyi vizet, hogy folyós, de kenhető állagot kapjunk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Ha a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »