Méteres kalács recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is)
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 38 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
- 2 cs főzős pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 rumaroma
Tetejére:
- tortabevonó olvasztva
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport.
A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyan így kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt akkor hozzádolgozzuk a margarint.
A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be.
Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.