Méteres kalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor( lehet por vagy kristály is)
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna

Töltelék:

  • 2 cs főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 rumaroma

Tetejére:

  • tortabevonó olvasztva

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, olajjal, vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverünk 2 ek kakaóport.

A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyan így kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, a margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt akkor hozzádolgozzuk a margarint.

A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tetejét tortabevonóval vonjuk be.

Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.