Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mentás almafelfújt recept

Mentás almafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg puha vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 dkg kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 80 dkg alma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál liszt
    • 10 dkg barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dkg vaj
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 csokor friss mentalevél
    • 2 cl almapálinka

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy-két órát.

    A töltelékhez az almát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, serpenyőben, vajon megpárolom, majd kihűtöm.

    A tojás sárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverem a kanál lisztet, beleteszem a reszelt citromhéjat, a tejszínt és az apróra vágott friss mentát, és az almapálinkát.

    Hozzáadom az almát és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A tésztát kinyújtom, kibélelek vele egy pite sütő formát, megtöltöm az alma töltelékkel, majd 3 db almát felszeletelve ráteszek a tetejére.

    A széléről a tésztát visszahajtogatom. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (190 fok) kb. 35-40 perc alatt megsütöm.

    Érdemes alufóliával bevonni a tésztát a szélén, mert akkor a tészta finom puha lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá