Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggymártás recept

Meggymártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • 1 csomag pudingpor (nálam szamóca volt itthon)
    • 3 evőkanál cukor

    Grízhez:

    • 140 gramm búzadara
    • 4 dl FORRÓ víz
    • olaj

    Elkészítése:

    Felforralom a befőttet, annyi vízzel, hogy ellepje. Tálkában összekeverem a pudingport, cukorral és pici vízzel. Mikor felforrt belekeverem a pudingos keveréket. Újra forralom és már kész is.

    Nagyon kevés olajat felhevítek egy serpenyőben, majd megpirítom rajta a grízt, gyakran kevergetem, különben odaég. Ha már szépen megpirult, hozzáöntöm a forró vizet, először csak a felét, majd ha felvette azt, akkor folyamatosan, apránként hozzáadagolom a maradékot, ha már nem veszi fel, akkor nem öntök hozzá többet.

    A meggyszószt grízzel vagy főtt burgonyával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá