Meggymártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag pudingpor (nálam szamóca volt itthon)
  • 3 evőkanál cukor

Grízhez:

  • 140 gramm búzadara
  • 4 dl FORRÓ víz
  • olaj

Elkészítése:

Felforralom a befőttet, annyi vízzel, hogy ellepje. Tálkában összekeverem a pudingport, cukorral és pici vízzel. Mikor felforrt belekeverem a pudingos keveréket. Újra forralom és már kész is.

Nagyon kevés olajat felhevítek egy serpenyőben, majd megpirítom rajta a grízt, gyakran kevergetem, különben odaég. Ha már szépen megpirult, hozzáöntöm a forró vizet, először csak a felét, majd ha felvette azt, akkor folyamatosan, apránként hozzáadagolom a maradékot, ha már nem veszi fel, akkor nem öntök hozzá többet.

A meggyszószt grízzel vagy főtt burgonyával tálalom.