Meggyes zebraszelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.
Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.
200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.
Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a csokis masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.
A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.
Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).
Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »