Meggyes zebraszelet recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.
Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.
200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.
Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a csokis masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.
A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.
Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).
Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.