Meggyes, tejfölös piskóta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 3 dl tejföl
- 1 sütőpor
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »