Meggyes, tejfölös piskóta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 3 dl tejföl
- 1 sütőpor
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »