Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes pite recept

Meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finom liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg margarin
    • ½ csomag sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek. tejföl
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelék:

    • 1,5 kg meggy magozva
    • őrölt fahéj
    • cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 ek búzadara

    A kenéshez:

    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Előkészítés:

    A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.

    Elkészítés:

    A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit.

    Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá