Meggyes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finom liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • ½ csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek. tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelék:

  • 1,5 kg meggy magozva
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek búzadara

A kenéshez:

  • 1 db egész tojás

Előkészítés:

A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sárgáját és annyi tejfölt hogy könnyen nyújtható de nem túl puha tésztát kapjunk.

Elkészítés:

A tésztát két egyenlő részre osztjuk majd mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk. /24×30-as tepsit használtam/.Az egyik lapot a tepsibe simítjuk,megszórjuk búzadarával majd ráterítjük a kinyomkodott lecsepegtetett meggyet. Ismét búzadarát szórunk rá ,betakarjuk a második lappal,kicsit megnyomkodjuk a széleit.

Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és sütőben közepes lángon /150-160 fok/ megsütjük. kb.35-40 perc. Készíthetjük magozott meggybefőttből is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!