Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes piskóta recept

Meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 35*25 cm-es tepsihez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 30 dkg magozott meggy

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

    A lisztet szitáljuk egy tálba és keverjük hozzá a sütőport. A tojássárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhez és szórjuk rá a lisztes keveréket. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt sütőformába és szórjuk bele a kimagozott meggyet.

    Tűpróbáig süssük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá