Meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 35*25 cm-es tepsihez:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 30 dkg magozott meggy

Elkészítése:

A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A lisztet szitáljuk egy tálba és keverjük hozzá a sütőport. A tojássárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhez és szórjuk rá a lisztes keveréket. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt sütőformába és szórjuk bele a kimagozott meggyet.

Tűpróbáig süssük.