meggyes piskóta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál süteményliszt
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg friss meggy
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.
A kész masszát szilikonos tortaformába öntjük. A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggy szemeket a torta formában lévő masszára szórjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon aranybarnára sütjük (160 fokon kb 30-40 perc alatt). Tűpróbát végezzünk!
A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »