Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

meggyes piskóta recept

meggyes piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 5 evőkanál süteményliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 30 dkg friss meggy
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

    Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

    A kész masszát szilikonos tortaformába öntjük. A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggy szemeket a torta formában lévő masszára szórjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon aranybarnára sütjük (160 fokon kb 30-40 perc alatt). Tűpróbát végezzünk!

    A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá