meggyes piskóta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál süteményliszt
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg friss meggy
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.
A kész masszát szilikonos tortaformába öntjük. A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggy szemeket a torta formában lévő masszára szórjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon aranybarnára sütjük (160 fokon kb 30-40 perc alatt). Tűpróbát végezzünk!
A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »