meggyes piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál süteményliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg friss meggy
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. Habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk.

A kész masszát szilikonos tortaformába öntjük. A meggyet lemossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A meggy szemeket a torta formában lévő masszára szórjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon aranybarnára sütjük (160 fokon kb 30-40 perc alatt). Tűpróbát végezzünk!

A piskótát kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk. A tetejét száras meggyel díszíthetjük.