Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben (összesen) kb fél dl vízzel is hígítjuk.
Végül a tojásfehérje keményre vert habját keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
Közepes tűznél, 180 gokon sütjük kb 30-35 percig. Tűróbát végezzünk!
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »