Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg vaj vagy margarin
- 22 dkg porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 27 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- meggy ízlés szerint
Elkészítése:
A cukrot és a vajat vagy margarint habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben mindegyikkel simára keverjük.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben (összesen) kb fél dl vízzel is hígítjuk.
Végül a tojásfehérje keményre vert habját keverjük bele, óvatosan.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet szórunk.
Közepes tűznél, 180 gokon sütjük kb 30-35 percig. Tűróbát végezzünk!
Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









