Meggyes-mascarponés torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krémhez:
- 400 g mascarpone
- egy bögre (2,5 dl) tejföl
- 7 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg meggybefőtt
- maréknyi aszalt vörösáfonya (elhagyható)
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Csokimázhoz:
- 20 dkg étcsoki
- 4 ek olaj vagy 2 ek margarin
- kb 4 ek cukrozott kakaópor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.
A krém hozzávalóit: a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).
A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.
Csokimáz: az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat vagy a margarint, amit mikróban felolvasztunk és hozzákeverjük a cukrozott kakaóport.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










