Meggyes-mascarponés torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krémhez:
- 400 g mascarpone
- egy bögre (2,5 dl) tejföl
- 7 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg meggybefőtt
- maréknyi aszalt vörösáfonya (elhagyható)
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 1 ek olaj
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Csokimázhoz:
- 20 dkg étcsoki
- 4 ek olaj vagy 2 ek margarin
- kb 4 ek cukrozott kakaópor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral és étolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport is. Felverjük a tojásfehérjéket és apránként adagolva óvatosan ezt is a tojásos masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát hűtjük, majd ketté vágjuk.
A krém hozzávalóit: a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük (ízlés szerint édesítjük).
A meggyet csepegtessük le és tegyünk félre a díszítéshez 10-15 szemet. A maradék meggyet felaprítjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezután jöhet a torta töltése: megkenjük az elkészített krém háromnegyed részével az alsó lapot, megszórjuk az áfonyával (elhagyható) ás rátesszük a piskóta másik felét. A tetejére és oldalára simítjuk a maradék krémet, majd rácsorgatjuk a csokimázat. Meggyszemekkel díszítjük.
Csokimáz: az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat vagy a margarint, amit mikróban felolvasztunk és hozzákeverjük a cukrozott kakaóport.