Meggyes krémes sütemény recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es süteményhez:
Krém:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g cukor
- 200 g keményítő
- 1,5 l tej
- 250 g vaj
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy vanília aroma
Meggyes réteg:
- 2 dl víz
- 60 dkg fagyasztott meggy
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Továbbá:
- 2 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Krém:
Kezdjük a krém elkészítésével, mert hűlnie kell: keverjük habosra az egész tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítőt és a tejet felváltva, majd az egészet keverjük csomómentesre.
Folyamatos keverés mellett, közepes lángon sürítsük be a krémet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát, majd a vajat is és keverjük addig, amíg el nem olvad a forró krémben. Takarjuk le a krémet folpackkal és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém teljesen kihűlt, akkor habosítsuk ki, majd óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínnel.
Lapok:
Nyújtsuk ki az első adag levelestésztát a tepsi méretére, majd a tepsi hátán süssük 180 fokon kb 20 percig. A másik lapot süssük pár perccel tovább, mivel azt majd össze fogjuk törni és könnyebb, ha ropogósabb.
Meggyes krém:
A meggyet (lehet fagyos is akár) egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport és besűrítjük vele a krémet. Időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjün be a teteje.
Összeállítás:
Helyezzük a megsütött lapot egy tepsibe vagy süteménykeretbe és simítsuk rá a vaníliás krém felét. A vaníliás krémen simítsuk el a meggyes réteget és erre kenjük rá a maradék vaníliás krémet.
A másik lapot törjük össze és szórjuk rá a sütemény tetejére. Tegyük a süteményt hűtőbe néhány órára. Szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.