Meggyes krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es süteményhez:

Krém:

  • 8 tojás
  • 300 g cukor
  • 200 g keményítő
  • 1,5 l tej
  • 250 g vaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor, vagy vanília aroma

Meggyes réteg:

  • 2 dl víz
  • 60 dkg fagyasztott meggy
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Továbbá:

  • 2 csomag leveles tészta

Elkészítés:

Krém:

Kezdjük a krém elkészítésével, mert hűlnie kell: keverjük habosra az egész tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítőt és a tejet felváltva, majd az egészet keverjük csomómentesre.

Folyamatos keverés mellett, közepes lángon sürítsük be a krémet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vaníliát, majd a vajat is és keverjük addig, amíg el nem olvad a forró krémben. Takarjuk le a krémet folpackkal és hagyjuk kihűlni.

Amikor a krém teljesen kihűlt, akkor habosítsuk ki, majd óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínnel.

Lapok:

Nyújtsuk ki az első adag levelestésztát a tepsi méretére, majd a tepsi hátán süssük 180 fokon kb 20 percig. A másik lapot süssük pár perccel tovább, mivel azt majd össze fogjuk törni és könnyebb, ha ropogósabb.

Meggyes krém:

A meggyet (lehet fagyos is akár) egy lábasba tesszük, majd felöntjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport és besűrítjük vele a krémet. Időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjün be a teteje.

Összeállítás:

Helyezzük a megsütött lapot egy tepsibe vagy süteménykeretbe és simítsuk rá a vaníliás krém felét. A vaníliás krémen simítsuk el a meggyes réteget és erre kenjük rá a maradék vaníliás krémet.

A másik lapot törjük össze és szórjuk rá a sütemény tetejére. Tegyük a süteményt hűtőbe néhány órára. Szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.