Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes kókuszvarázs recept

Meggyes kókuszvarázs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez

    • 6 tojás
    • 3 dl tej
    • 2 dl étolaj
    • 22 dkg liszt
    • 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
    • 30 dkg cukor
    • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tasak sütőpor

    A krémhez:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 2 csg kókuszos pudingpor
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 4 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 20 dkg magozott meggy
    • 1 ek zselatin
    • ½ dl víz

    A tetejére:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 2 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése

    A krém elkészítése:

    Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

    A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

    A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.

    A lapok elkészítése:

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó, pudingpor és a sütőpor is.

    Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.

    A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek