Meggyes kókuszvarázs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 2 dl étolaj
- 22 dkg liszt
- 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
- 30 dkg cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 csg kókuszos pudingpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott meggy
- 1 ek zselatin
- ½ dl víz
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése
A krém elkészítése:
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.
A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó, pudingpor és a sütőpor is.
Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.
A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »










