Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-cukkinis-mákos lepény recept

Meggyes-cukkinis-mákos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 1 tk vanília kivonat
    • 15 dkg liszt
    • 18 dkg darált mák
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 dl olaj
    • 1 ek tejföl
    • 50 dkg zsenge cukkini
    • 20-25 dkg fagyos meggy
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

    Egy közepes méretű (20 x 30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.

    Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vanília kivonatot, az olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.

    Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

    A meggyes-cukkinis-mákos lepény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 226 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá