Meggyes-cukkinis-mákos lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 15 dkg liszt
  • 18 dkg darált mák
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek tejföl
  • 50 dkg zsenge cukkini
  • 20-25 dkg fagyos meggy
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni) és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

Egy közepes méretű (20 x 30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.

Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vanília kivonatot, az olajat, a tejfölt a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.

Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.