Medvetalp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 6 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 3 tojássárgája
- 6 dkg őrölt mandula
- 18 dkg puha vaj
A habhoz:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált/aprított dió
- 5 dkg csokoládé
A tészta lekenéséhez:
- 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. (A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen.)
A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk a tepsi aljába. Kb. 0,5 cm-es legyen a tészta magassága. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.
Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk.
A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, és 30 perc alatt kiszárítjuk.
Bevonhatjuk csokoládés mázzal, vagy meghintjük porcukorral.
Tipp:
Egy nagyon régi szakácskönyvből sütöttem, ahol ezen a néven szerepel.
Egy kicsit módosítottam csupán az eredeti recepten. Nagyon finom lett.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »