Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvetalp recept

Medvetalp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 6 dkg porcukor
    • 6 g sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg őrölt mandula
    • 18 dkg puha vaj

    A habhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg darált/aprított dió
    • 5 dkg csokoládé

    A tészta lekenéséhez:

    • 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. (A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen.)

    A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk a tepsi aljába. Kb. 0,5 cm-es legyen a tészta magassága. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.

    Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük.

    A tésztát kivesszük a sütőből, lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk.

    A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, és 30 perc alatt kiszárítjuk.

    Bevonhatjuk csokoládés mázzal, vagy meghintjük porcukorral.

    Tipp:

    Egy nagyon régi szakácskönyvből sütöttem, ahol ezen a néven szerepel.
    Egy kicsit módosítottam csupán az eredeti recepten. Nagyon finom lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá