Medvetalp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 18 dkg puha vaj

A habhoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált/aprított dió
  • 5 dkg csokoládé

A tészta lekenéséhez:

  • 4 ek málnalekvár (eper vagy ribizli is illik hozzá)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. (A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen.)

A tésztát kinyújtjuk, vagy belenyomkodjuk a tepsi aljába. Kb. 0,5 cm-es legyen a tészta magassága. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt a mandulás linzer tésztánkat megsütjük.

Míg sül a tésztánk, vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük. Belereszeljük a csokoládét, és a diót is hozzákeverjük.

A tésztát kivesszük a sütőből, lekvárral lekenjük, és a diós-csokis habot rásimítjuk.

A hőfokot 160 fokra mérsékeljük, és 30 perc alatt kiszárítjuk.

Bevonhatjuk csokoládés mázzal, vagy meghintjük porcukorral.

Tipp:

Egy nagyon régi szakácskönyvből sütöttem, ahol ezen a néven szerepel.
Egy kicsit módosítottam csupán az eredeti recepten. Nagyon finom lett.