Mazsolás-diós muffin recept

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 2 bögre hajdinaliszt
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vaníliaaroma és fahéj ízlés szerint
- 6 ek kókuszolaj
- 1/2 bögre mazsola
- 1/2 bögre dió apróra vágva
- kb 1,5 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Keverd hozzá a mazsolát és a diót is, majd öntsd hozzá a kókuszolajat és a vizet. Ha a kókuszzsír meg van dermedve én forró vízzel szoktam leönteni és amikor szépen elolvadt, a vízzel együtt öntöm a tésztába.
Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyél még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen.
Adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe, amiből kb 5 perc a mosogatás, plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. Puha állag, gyönyörű látvány na és még ha olyan alapanyagokból csinálod, egészséges is lehet ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel.
Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek vagy csak úgy délutáni nasinak vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is. Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »