Mazsolás-diós muffin recept

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 2 bögre hajdinaliszt
- 1 bögre teljes értékű nádcukor
- 1 cs sütőpor
- vaníliaaroma és fahéj ízlés szerint
- 6 ek kókuszolaj
- 1/2 bögre mazsola
- 1/2 bögre dió apróra vágva
- kb 1,5 bögre víz
Elkészítése:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Keverd hozzá a mazsolát és a diót is, majd öntsd hozzá a kókuszolajat és a vizet. Ha a kókuszzsír meg van dermedve én forró vízzel szoktam leönteni és amikor szépen elolvadt, a vízzel együtt öntöm a tésztába.
Néhány lágy mozdulattal dolgozd össze a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel és ne hagyd sokáig állni. Ha kevés a folyadék akkor tegyél még hozzá annyit, hogy a tészta lágy legyen.
Adagold a tésztát a muffin formába. Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
Nagyon szeretek muffint készíteni, mert gyors, látványos, ízletes, változatos. Egy muffin elkészítése 10 percet sem vesz igénybe, amiből kb 5 perc a mosogatás, plusz a sütési idő, amíg tudsz mást csinálni. És utána friss süti illat, isteni, friss ízek, langyos tészta. Puha állag, gyönyörű látvány na és még ha olyan alapanyagokból csinálod, egészséges is lehet ellentétben a bolti kekszekkel, sütikkel.
Az otthon készült finom muffin ideális ebéd utáni sütinek vagy csak úgy délutáni nasinak vagy reggelire, uzsonnára, de lehet vacsora étel is. Gyerekeknek egész pici kortól jó alternatíva a bolti péksütemények, dobozos kekszek, desszertek helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »