Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés meggytorta recept

Mascarponés meggytorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 2 tojás
    • 2 ek hideg víz
    • 100 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 g finomliszt (vagy teljes kiőrlésű)
    • 1 kk sütőpor
    • 1 tk vaníliaaroma

    Meggy réteg:

    • 60 dkg meggy
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 tk fahéj
    • 2 ek búzadara

    Mascarponés krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citromból héja
    • 0,5 citrom leve
    • 3 lapzselatin

    Díszítés:

    • 10 dkg meggy
    • 5 dkg földimogyoró (pirított)

    Elkészítése:

    Piskóta elkészítése:

    Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot, és ezzel együtt kemény habot verünk.
    Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
    A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.

    170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).

    Meggyréteg elkészítése:

    Kimagozzuk a meggyeket, teflon lábasban összeforraljuk a cukorral és a fahéjjal.
    Ha már felforrt, hozzáadjuk a búzadarát, és 3-4 percig főzzük. Sűrű, lekvárszerű szószt készítünk.

    Mascarponés krém:

    Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint. Mély falú edénybe rakjuk a mascarponét, a tejszínt, valamint a cukrot és a vaníliás cukrot.
    Ráreszeljük a citrom héját, és kifacsarjuk kb. a felének a levét. Robotgéppel összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tejszínhabnál keményebb krémet kapunk.

    Ezután kinyomkodjuk a zselatint, és kis edényben 4 ek vízzel a tűzhelyen feloldjuk (nem forraljuk).
    Hozzáöntjük a krémhez, összekeverjük. (A zselatin csomagolásán a hideg krémekre vonatkozó leírást kövessük!)

    Összeállítás:

    Elkezdjük rétegezni. A piskóta tetejére rakjuk a meggyszószt, szépen egyenletesen eloszlatjuk rajta.
    Ezután ráhalmozzuk a mascarponekrémet.

    Tetszés szerint díszítsük fel a tortánkat. Én 10 dkg magozott meggyel és pirított mogyoróval díszítettem.

    Jól hűtsük be (ha lehet álljon egy éjszakát), és ezután tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek