Mascarponés meggytorta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 ek hideg víz
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g finomliszt (vagy teljes kiőrlésű)
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk vaníliaaroma

Meggy réteg:

  • 60 dkg meggy
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek búzadara

Mascarponés krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból héja
  • 0,5 citrom leve
  • 3 lapzselatin

Díszítés:

  • 10 dkg meggy
  • 5 dkg földimogyoró (pirított)