Márványos őzgerinc recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 15 dkg porcukot + a szóráshoz
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg rétes liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 8 dkg mazsola
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg dzsem
Elkészítése: 1
Porcukrot,vajat és a tojások sárgáját kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót másikba a mazsolát keverünk. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel végül beleöntjük a kakaós tésztát is. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.