Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos őzgerinc recept

Márványos őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 dkg vaj
    • 15 dkg porcukot + a szóráshoz
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg rétes liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 8 dkg mazsola
    • 2 dkg kakaópor
    • 5 dkg dzsem

    Elkészítése: 1
    Porcukrot,vajat és a tojások sárgáját kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót másikba a mazsolát keverünk. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel végül beleöntjük a kakaós tésztát is.  Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.  Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá