Márványos őzgerinc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg porcukot + a szóráshoz
  • 3 db tojás
  • 15 dkg rétes liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dkg mazsola
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg dzsem

Elkészítése: 1
Porcukrot,vajat és a tojások sárgáját kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkevert liszttel együtt könnyedén beleforgatjuk a vajas masszába. A nyers tésztát 2 részre osztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót másikba a mazsolát keverünk. Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel. Először a mazsolás tésztát adagoljuk bele, ezt befedjük dzsemmel végül beleöntjük a kakaós tésztát is.  Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.  Sütés után kiborítjuk a formából és megporcukrozzuk.