Marcipános szívek recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A betöltéshez:
- 20 dkg lekvár (bármilyen ízű)
- 25 dkg fehér marcipán
- porcukor a nyújtáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A linzertésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, szíveket vagy bármilyen más formát szúrunk ki belőle és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük őket lekvárral egyenként.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk és ugyanazzal a kiszúróval szaggatjuk. Aztán ráhelyezzük a lekvárral megkent, kisült tésztára.
Nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »