Marcipános szívek recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A betöltéshez:
- 20 dkg lekvár (bármilyen ízű)
- 25 dkg fehér marcipán
- porcukor a nyújtáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A linzertésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, szíveket vagy bármilyen más formát szúrunk ki belőle és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük őket lekvárral egyenként.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk és ugyanazzal a kiszúróval szaggatjuk. Aztán ráhelyezzük a lekvárral megkent, kisült tésztára.
Nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »