Marcipános szívek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A betöltéshez:
- 20 dkg lekvár (bármilyen ízű)
- 25 dkg fehér marcipán
- porcukor a nyújtáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A linzertésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, szíveket vagy bármilyen más formát szúrunk ki belőle és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük őket lekvárral egyenként.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk és ugyanazzal a kiszúróval szaggatjuk. Aztán ráhelyezzük a lekvárral megkent, kisült tésztára.
Nagyon finom!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.