Marcipános szívek recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A betöltéshez:
- 20 dkg lekvár (bármilyen ízű)
- 25 dkg fehér marcipán
- porcukor a nyújtáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A linzertésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, szíveket vagy bármilyen más formát szúrunk ki belőle és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük őket lekvárral egyenként.
A marcipánt vékonyra kinyújtjuk és ugyanazzal a kiszúróval szaggatjuk. Aztán ráhelyezzük a lekvárral megkent, kisült tésztára.
Nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »