Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás omlós recept

Mandulás omlós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 17 dkg vaj
    • 17 dkg porcukor
    • csipet só
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg darált mandula
    • 8,5 dkg liszt
    • 1/2 tk sütőpor

    Díszítés:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek citromlé
    • rumaroma vagy rózsaszín színezék
    • 20 dkg fehércsoki
    • csokidara
    • citromos zselécukor

    Elkészítése:

    Én most kétféleképpen készítettem, egy őzgerincformában és 6 kisebb kuglófformában.

    A mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral. A vajt a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A lisztes-mandulás keveréket beleüntjük és csomómentesre keverjük.

    A formákat alaposan kivajazzuk és a masszával kb 3/4-ed részéig töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Én az őzgerincformában sült süteményt mázzal vontam be: a porcukrot elkeverjük a citromlével és a színezékkel, majd rácsorgatjuk a sütemény tetejére és zselés cukorral díszítjük.

    A kuglófformában sült süteményeket olasztott fehér csokival vonjuk be, majd csokireszelékkel díszítjük.

    Hagyjuk megdermedni a mázat és a csokit, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá