Mandulás omlós recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 17 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg darált mandula
- 8,5 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- rumaroma vagy rózsaszín színezék
- 20 dkg fehércsoki
- csokidara
- citromos zselécukor
Elkészítése:
Én most kétféleképpen készítettem, egy őzgerincformában és 6 kisebb kuglófformában.
A mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral. A vajt a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A lisztes-mandulás keveréket beleüntjük és csomómentesre keverjük.
A formákat alaposan kivajazzuk és a masszával kb 3/4-ed részéig töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Én az őzgerincformában sült süteményt mázzal vontam be: a porcukrot elkeverjük a citromlével és a színezékkel, majd rácsorgatjuk a sütemény tetejére és zselés cukorral díszítjük.
A kuglófformában sült süteményeket olasztott fehér csokival vonjuk be, majd csokireszelékkel díszítjük.
Hagyjuk megdermedni a mázat és a csokit, majd tálaljuk.