Mandulás omlós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 17 dkg vaj
  • 17 dkg porcukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 8,5 dkg liszt
  • 1/2 tk sütőpor

Díszítés:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • rumaroma vagy rózsaszín színezék
  • 20 dkg fehércsoki
  • csokidara
  • citromos zselécukor

Elkészítése:

Én most kétféleképpen készítettem, egy őzgerincformában és 6 kisebb kuglófformában.

A mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral. A vajt a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A lisztes-mandulás keveréket beleüntjük és csomómentesre keverjük.

A formákat alaposan kivajazzuk és a masszával kb 3/4-ed részéig töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Én az őzgerincformában sült süteményt mázzal vontam be: a porcukrot elkeverjük a citromlével és a színezékkel, majd rácsorgatjuk a sütemény tetejére és zselés cukorral díszítjük.

A kuglófformában sült süteményeket olasztott fehér csokival vonjuk be, majd csokireszelékkel díszítjük.

Hagyjuk megdermedni a mázat és a csokit, majd tálaljuk.