Mandula ízű mézeskrémes recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg puha margarin
- 50 dkg finomliszt
A krémhez:
- 20 dkg puha margarin
- 20 dkg cukor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 30 ml mandulaaroma
A tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése:
Először a krémhez készítjük el. A pudingot a hagyományos módon megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat, a mézet, a cukrot, a kakaóport és a puha margarint mérjük ki egy edénybe. Keverjük össze, majd gőz fölött melegítsük össze a hozzávalókat, de ne forraljuk!
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a szódabikarbónát, majd hozzáöntjük a mézes keveréket. Összekeverjük, lisztezett deszkára tesszük és tésztává gyúrjuk. Ha száraz lenne, adjunk hozzá tejet. Könnyen nyújtható, lágy tésztát kell kapnunk.
3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindhárom cipót kinyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk, 180 fokon 6-7 percig sütjük egyesével, majd teljesen kihűtjük a kész lapokat.
A kihűlt pudinghoz keverjük a puha margarint, majd a mandulaaromát és jól kihabosítjuk.
Kétfelé osztjuk a krémet és megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére a fehér csokoládét olajjal felolvasztjuk, ráöntjük az utolsó lap tetejére és egyenletesen elkenjük.
Az étcsokoládét is felolvasztjuk az olajjal, majd sűrű csíkokat húzunk a fehér csokis részre. Fogpiszkáló segítségével márványozzuk a tetejét.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk és másnap szeleteljük.