Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandula ízű mézeskrémes recept

Mandula ízű mézeskrémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 20 dkg cukor
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 2 dkg kakaópor
    • 10 dkg puha margarin
    • 50 dkg finomliszt

    A krémhez:

    • 20 dkg puha margarin
    • 20 dkg cukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 30 ml mandulaaroma

    A tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2-3 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Először a krémhez készítjük el. A pudingot a hagyományos módon megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A tésztához a tojásokat, a mézet, a cukrot, a kakaóport és a puha margarint mérjük ki egy edénybe. Keverjük össze, majd gőz fölött melegítsük össze a hozzávalókat, de ne forraljuk!

    Egy másik tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a szódabikarbónát, majd hozzáöntjük a mézes keveréket. Összekeverjük, lisztezett deszkára tesszük és tésztává gyúrjuk. Ha száraz lenne, adjunk hozzá tejet. Könnyen nyújtható, lágy tésztát kell kapnunk.

    3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindhárom cipót kinyújtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk, 180 fokon 6-7 percig sütjük egyesével, majd teljesen kihűtjük a kész lapokat.

    A kihűlt pudinghoz keverjük a puha margarint, majd a mandulaaromát és jól kihabosítjuk.

    Kétfelé osztjuk a krémet és megtöltjük vele a lapokat.

    A tetejére a fehér csokoládét olajjal felolvasztjuk, ráöntjük az utolsó lap tetejére és egyenletesen elkenjük.

    Az étcsokoládét is felolvasztjuk az olajjal, majd sűrű csíkokat húzunk a fehér csokis részre. Fogpiszkáló segítségével márványozzuk a tetejét.

    Egy éjszakára hűtőbe rakjuk és másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá