Mandulamag gluténmentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 36 dkg Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 ek gm holland kakaópor
- 1 ek rumaroma
Krém:
- 3 L-es egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 18 dkg vaj
- 3 ek mandulaaroma (kb 15 ml)
Elkészítése:
A pontosan kimért lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, kakaót és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és az egészet alaposan összegyúrjuk.
A tésztából csipetnyi mennyiségeket csípünk és golyókat formálunk, majd ezeket egyenként belenyomkodjuk egy-egy mandulamag formába (a tésztát úgy egyengessük el a formában, hogy kövesse annak vonalát, azaz a tészta közepén is legyen mélyedés).
A tésztával kinyomkodott formákat tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Ha megsült még forrón, a formákból egyesével, egy-egy koppintással kiesnek a megsült tészták. Hagyjuk kihűlni, majd később összeszedhetjük halomra.
A megüresedett formákat áttöröljük egy száraz papírtörlővel és tölthetjük a következő adagot.
A krémhez a tojásokat a kristálycukorral kézi robotgép habverőjével jó habosra keverjük, majd átöntjük egy vastag aljú fazékba és nagyon kicsi, nagyon lassú tűzön (tehetünk a gázrózsára lángelosztót is) sűrűre főzzük. Figyeljünk rá, mert nagyon gyorsan le tud égni!
Ha besűrűsödött, akkor langyosra hűtjük és beletesszük a szobahőmérsékletű vajat és a mandulaaromát, majd kézi robotgép habverőjével jó simára eldolgozzuk a krémet.
1 mokkáskanálnyi krémmel összeragasztunk 2 db kisült tésztát, vigyázva, hogy a süti oldalán ne folyjon ki a krém.
Porcukorral megszórva kínáljuk.