Mandulamag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 ml mandulaaroma
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 ml mandulaaroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!).
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat.
Tipp:
Nekem maradt meg a krémből. De nem veszett kárba, 3 fagyis kehelybe raktam babapiskótát, arra krém, ismét babapiskóta, majd krémmel zártam. Tetejére egy kis csokit reszeltem, és kész is a mandulás pohárkrém :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










