Mandulamag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 ml mandulaaroma
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 ml mandulaaroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!).
A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat.
Tipp:
Nekem maradt meg a krémből. De nem veszett kárba, 3 fagyis kehelybe raktam babapiskótát, arra krém, ismét babapiskóta, majd krémmel zártam. Tetejére egy kis csokit reszeltem, és kész is a mandulás pohárkrém :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »