Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-krémsajtos brownie recept

Málnás-krémsajtos brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Brownie:
    170 gr étcsokoládé (60-70%-os)

    • 120 gr vaj
    • 70 gr teljes kiőrlésű liszt / zabliszt
    • 110 gr nyírfacukor / eritritol
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vanília kivonat
    • 1 csipet só

    Krémsajtos-málnás rész:

    • 250 gr natúr light krémsajt vagy light mascarpone
    • 60 gr nyírfacukor / eritritol
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliakivonat
    • kb. 150 gr málna + 1 evőkanál nyírfacukor / eritritol

    Elkészítése:

    A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd összekeverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.

    A málnát a nyírfacukorral összeturmixoljuk. A sajtkrémet a nyírfacukorral, a tojással és vaníliakivonattal simára keverjük.

    A brownie-ra öntjük a krémsajtos keveréket, erre pedig rákanalazzuk az összeturmixolt málnát, és egy hurkapálca, villa vagy kés segítségével csíkokat húzunk bele, hogy szép márványos legyen a teteje.

    170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.

    Tipp:

    Ez egy egészségesebb változat, de ha valaki nem akar a kalória és a szénhidráttartalmon spórolni, nyugodtan készítheti sima fehér liszttel és cukorral. :) Az elkészítés legnehezebb része, megvárni, hogy kihűljön a süti, mert csak akkor lehet szépen szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá