Málnás-kókuszos szelet recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2 dl tej
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 60 dkg málna
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy spatulával egyenletesen simítsuk el a tepsiben.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
Ameddig a tészta sül, készítsük el a tölteléket.
A málnát tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, még egy közepesen kemény habot kapunk.
A közepesen kemény habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát.
Ezután a málnás-kókuszos habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a sütőbe, majd 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre.(én amikor visszahelyeztem a sütőbe, kicsit lejjebb vettem a hőfokot, hogy a hab szép lassan száradjon meg a tésztán)
A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt.
Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









