Málnahabos piskóta recept

Hozzávalók egy 25*37 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg kristálycukor
- 10 dkg búzaliszt
- 1 tk citrom reszelt héja
- csipet só
Krém:
- 40 gramm vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg friss málna
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk, végül a citromhéjjal elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a pudingport cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.
A megmosott málnát pürésítjük, sűrű szövésű szűrőn átszűrjük és a kihűtött pudinghoz keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémbe forgatjuk óvatosan.
A megsült, kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Annyi krémet félrerakunk, hogy a tetejét is be tudjuk vonni.
Tálaláskor kockákra szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »