Málnahabos piskóta recept
Hozzávalók egy 25*37 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg kristálycukor
- 10 dkg búzaliszt
- 1 tk citrom reszelt héja
- csipet só
Krém:
- 40 gramm vaníliás pudingpor (főzős)
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg friss málna
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk, végül a citromhéjjal elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a pudingport cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.
A megmosott málnát pürésítjük, sűrű szövésű szűrőn átszűrjük és a kihűtött pudinghoz keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémbe forgatjuk óvatosan.
A megsült, kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Annyi krémet félrerakunk, hogy a tetejét is be tudjuk vonni.
Tálaláskor kockákra szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!