Mákos-tejfölös szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 0,75 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 1 púpozott ek finomliszt
- 30 dkg mák (darált)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy vajazott, lisztezett, kb 25*35 cm-es tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a tésztára.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a mázat: a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sárgába.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »