Mákos, narancszselés fantázia kocka recept

Hozzávalók egy 18×27 cm-es formához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 80 ml víz
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 6 gramm sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 60g vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
- 3 dl víz
Elkészítése:
A mákos piskóta készítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet, a mákot és a sütőport is.
A tepsit sütőpapírral kibélelejük, majd a masszát belesimítjuk.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:
A joghurtot, a tejet és a cukrokat a pudinggal simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk. és a kihűlt mákos piskótára simítjuk.
A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett, majd amikor kezd hűlni, a krémre öntjük.
Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Érdemes duplázni a nagyobb családoknál.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »