Mákos, narancszselés fantázia kocka recept

Hozzávalók egy 18×27 cm-es formához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 80 ml víz
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg darált mák
- 6 gramm sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 60g vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
- 3 dl víz
Elkészítése:
A mákos piskóta készítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet, a mákot és a sütőport is.
A tepsit sütőpapírral kibélelejük, majd a masszát belesimítjuk.
180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:
A joghurtot, a tejet és a cukrokat a pudinggal simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk. és a kihűlt mákos piskótára simítjuk.
A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett, majd amikor kezd hűlni, a krémre öntjük.
Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Érdemes duplázni a nagyobb családoknál.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »