Mákos, narancszselés fantázia kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 18×27 cm-es formához:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 80 ml víz
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 vaníliás cukor

A krémhez:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 60g vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
  • 3 dl víz

Elkészítése:

A mákos piskóta készítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet, a mákot és a sütőport is.

A tepsit sütőpapírral kibélelejük, majd a masszát belesimítjuk.

180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.

A krém készítés:

A joghurtot, a tejet és a cukrokat a pudinggal simára keverjük, majd sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk. és a kihűlt mákos piskótára simítjuk.

A gyümölcskocsonyát a vízzel felforraljuk állandó keverés mellett, majd amikor kezd hűlni, a krémre öntjük.

Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Érdemes duplázni a nagyobb családoknál.