Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-meggyhabos linzerszelet recept

Mákos-meggyhabos linzerszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:
    Tészta:

    • 20 dkg finomliszt
    • 3 dkg porcukor
    • csipetnyi só
    • 1 kk sütőpor
    • 12 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek hideg víz szükség esetén

    Töltelék:

    • 20 dkg darált mák
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk fahéj
    • 1 ek méz
    • 2-3 ek meggylekvár

    Meggyhab:

    • 20 dkg fagyasztott meggy
    • 4 ek cukor
    • 3 ek víz
    • fél citrom leve
    • 10 g zselatin (por)
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a liszthez hozzáadjuk a porcukrot, sót, sütőport és jól elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor vizet adunk hozzá, hogy könnyebben összeálljon.

    A kész tésztát a sütőpapíros fomrába vagy tepsibe egyengetjük egyenletesen, majd villával pár helyen megszurkáljuk.

    A mákos töltelékhez összeforraljuk a vizet, cukrot, mézet és a citrom héját, majd ezt ráöntjük a mákra és hozzáadjuk a lekvárt, majd alaposan elkeverjük.

    A mákos tölteléket rásimítjuk a tésztára egyenletesen, majs 180 dokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük.

    A habhoz a meggyet, cukrot és kevés vizet felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük. Közben a zselatinra öntsünk kevés vizet és hagyjuk, had szívja fel és duzzadjon meg, majd mikróban olvasszuk fel.

    A felolvasztott zselatint adjuk a meggyhez és keverjük el.

    A tejszínt verjük fel félkeményre, majd adjuk hozzá a kihűtött meggyet és így verjük fel teljesen.

    A kész meggyhabot egyenletesen simítsuk a mákos rétegre. Tetejére szórhatunk egész mákot, majd tegyük pár órára hűtőbe.

    Ízlés szerint szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá