Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 160 g mák
- 5 evőkanál víz
- 5 evőkanál olaj
Krém:
- 2 cs vaníliaízű pudingpor
- 600 ml tej
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 200 ml tejszín
Tetejére:
- 450 ml habtejszín
Elkészítése:
A mákos lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd a további nedves alapanyokat, végül a szárazakat is hozzáadjuk összeforgatva.
Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokon kb 20 percig sütjük (sütőfüggő). Tűptóbával ellenőzizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet is. A pudingport a leírtak alapján készítjük el, csak kevesebb tejjel. Miután kihűl a puding, a margarint porcukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk vele, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt és alaposan összekeverjük.
A mákos lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat hozzá.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »