Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Mákos lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 200 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 160 g mák
    • 5 evőkanál víz
    • 5 evőkanál olaj

    Krém:

    • 2 cs vaníliaízű pudingpor
    • 600 ml tej
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 200 ml tejszín

    Tetejére:

    • 450 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A mákos lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd a további nedves alapanyokat, végül a szárazakat is hozzáadjuk összeforgatva.

    Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokon kb 20 percig sütjük (sütőfüggő). Tűptóbával ellenőzizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.

    Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet is. A pudingport a leírtak alapján készítjük el, csak kevesebb tejjel. Miután kihűl a puding, a margarint porcukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk vele, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt és alaposan összekeverjük.

    A mákos lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel díszítjük a tetejét.

    Jó étvágyat hozzá.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek