Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 160 g mák
- 5 evőkanál víz
- 5 evőkanál olaj
Krém:
- 2 cs vaníliaízű pudingpor
- 600 ml tej
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 200 ml tejszín
Tetejére:
- 450 ml habtejszín
Elkészítése:
A mákos lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd a további nedves alapanyokat, végül a szárazakat is hozzáadjuk összeforgatva.
Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokon kb 20 percig sütjük (sütőfüggő). Tűptóbával ellenőzizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet is. A pudingport a leírtak alapján készítjük el, csak kevesebb tejjel. Miután kihűl a puding, a margarint porcukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk vele, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt és alaposan összekeverjük.
A mákos lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat hozzá.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »