Mákos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mákos krémes

Hozzávalók:
Mákos lap:

  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • 200 g finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 160 g mák
  • 5 evőkanál víz
  • 5 evőkanál olaj

Krém:

  • 2 cs vaníliaízű pudingpor
  • 600 ml tej
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • 200 ml tejszín

Tetejére:

  • 450 ml habtejszín

Elkészítése:

A mákos lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd a további nedves alapanyokat, végül a szárazakat is hozzáadjuk összeforgatva.

Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokon kb 20 percig sütjük (sütőfüggő). Tűptóbával ellenőzizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.

Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet is. A pudingport a leírtak alapján készítjük el, csak kevesebb tejjel. Miután kihűl a puding, a margarint porcukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk vele, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt és alaposan összekeverjük.

A mákos lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel díszítjük a tetejét.

Jó étvágyat hozzá.