Hozzávalók:
Mákos lap:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A mákos lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd a további nedves alapanyokat, végül a szárazakat is hozzáadjuk összeforgatva.
Egy 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 175 fokon kb 20 percig sütjük (sütőfüggő). Tűptóbával ellenőzizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet is. A pudingport a leírtak alapján készítjük el, csak kevesebb tejjel. Miután kihűl a puding, a margarint porcukorral kihabosítjuk és összedolgozzuk vele, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt és alaposan összekeverjük.
A mákos lapot megkenjük a vaníliás krémmel, majd a keményre vert habtejszínnel díszítjük a tetejét.
Jó étvágyat hozzá.