Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 160 g darált mák
- 5 ek víz
- 5 ek olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 600 ml tej
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 450 ml habtejszín
Elkészítése:
A mákos laphoz a tojásokatt a cukorral kihabosítjuk kb 10 perc alatt magas fordulaton, ezután hozzáadjuk a vizet és olajat, végül a száraz alapanyagokat hozzászitáljuk.
Elkeverjük, hozzáadjuk a mákot és egyneművé dolgozzuk.
A mákos masszát 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük egy 25*35 cm-es tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a pudingot cukor nélkül, majd hagyjuk kihűlni. A margarint porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal robotgép segítségével egyneműsítjük. Adjuk hozzá a habtejszínt is és ezzel együtt keverjük készre a krémet, majd kenhetjük is a mákos lapra.
Felvert habtejszínnel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »