Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mákos lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 160 g darált mák
- 5 ek víz
- 5 ek olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 600 ml tej
- 250 g margarin
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 450 ml habtejszín
Elkészítése:
A mákos laphoz a tojásokatt a cukorral kihabosítjuk kb 10 perc alatt magas fordulaton, ezután hozzáadjuk a vizet és olajat, végül a száraz alapanyagokat hozzászitáljuk.
Elkeverjük, hozzáadjuk a mákot és egyneművé dolgozzuk.
A mákos masszát 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük egy 25*35 cm-es tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.
Ezalatt elkészítjük a pudingot cukor nélkül, majd hagyjuk kihűlni. A margarint porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal robotgép segítségével egyneműsítjük. Adjuk hozzá a habtejszínt is és ezzel együtt keverjük készre a krémet, majd kenhetjük is a mákos lapra.
Felvert habtejszínnel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »