Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes recept

Mákos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mákos lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 200 g finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 160 g darált mák
    • 5 ek víz
    • 5 ek olaj

    Krém:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 600 ml tej
    • 250 g margarin
    • 250 g porcukor
    • 200 ml habtejszín

    Tetejére:

    • 450 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A mákos laphoz a tojásokatt a cukorral kihabosítjuk kb 10 perc alatt magas fordulaton, ezután hozzáadjuk a vizet és olajat, végül a száraz alapanyagokat hozzászitáljuk.

    Elkeverjük, hozzáadjuk a mákot és egyneművé dolgozzuk.

    A mákos masszát 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük egy 25*35 cm-es tepsiben, majd hagyjuk kihűlni.

    Ezalatt elkészítjük a pudingot cukor nélkül, majd hagyjuk kihűlni. A margarint porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal robotgép segítségével egyneműsítjük. Adjuk hozzá a habtejszínt is és ezzel együtt keverjük készre a krémet, majd kenhetjük is a mákos lapra.

    Felvert habtejszínnel díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek